Falköga tar över arbetet med 3:12 Modellen

Falköga tar över arbetet med 3:12 Modellen

3:12 Modellen tas nu över av Falköga AB. Den följer med sin skapare Carl-Magnus Falk som är redo att pröva sina
vingar som egen företagare efter sex lärorika och minnesvärda år på Parameter Revision. Carl-Magnus engagemang
för småföretagare har visat sig såväl i framtagandet av det kostnadsfria räkneverktyget, som i engagemanget emot
de föreslagna regeländringarna. Han ser nu fram emot att få fortsätta hjälpa företag och föreningar i en mer
självständig roll som revisor och företagsrådgivare. -Jag vill se företag få frodas och göra sin grej. Mitt bidrag är
dels kunskap och erfarenheter av att navigera i livsvillkoren för småföretag. Jag vill ge trygghet och arbetsro. Men
jag vill också finnas med där visioner byggs och sjösätts. Jag kan bidra med ett djupt engagemang och kreativitet.
Falköga Revision, Redovisning och Företagsrådgivning har ett brett verksamhetsområde och målgrupperna
fåmansföretag, ideella föreningar och bostadsrättsföreningar. Kundens behov avgör hur jag kommer in i bilden.

-Det var skönt att förslaget till försämringar av tretolvreglerna inte gick igenom. Jag gillar att tänka att jag kanske hade en liten påverkan. Jag kommer inte heller hålla tyst i debatten framöver om jag tycker jag har något viktigt att säga. Jag vill ta revisorsrollen ett steg längre. Det är en konservativ bransch med en kontrollfunktion. Detta är oerhört viktigt. Men företagarvärlden är dynamisk, och behöver dynamiska hjälpredor. När Falköga AB håller koll så kan företagarna fokusera på det som de gör bäst!

Regeringens 3:12 förslag faller!

Regeringens 3:12 förslag faller!

Oerhört skönt att regeringen lägger ner förslaget på ändrat 3:12-regelverk. En seger för Sverige och deras företagare på flera plan. Dels därför att det nu kommer fortsätta vara lönsamt att ta risken att starta och driva företag, ett viktigt signalvärde, vilket är bra för den svenska ekonomin. Och dels därför att det visar att det lönar sig att driva opinion. Vi är många som arbetat för att regeringen ska lägga ner sitt förslag. Även om detta är något bra är det svårt att inte känna viss besvikelse för att det fick gå så här pass långt. Och att regeringen inte lade ner förslaget i ett tidigare skede när det mötte så massivt motstånd från expertisen. Jag vill även passa på att påpeka att frågan angående regelverkets komplexitet återstår då även om nuvarande regelverk är bra sett utifrån ett signalvärdesperspektiv så är det allt för komplicerat. Jag hoppas att en förenkling kommer till stånd framöver.

Privata Affärer skriver om 3:12 modellen!

Privata Affärer skriver om 3:12 modellen!

Tidningen går att köpa i butik från måndag.

”Revisorn Carl-Magnus Falk har engagerat sig för att hjälpa småföretagare att optimera uttaget av lön kontra utdelning av vinstmedel” skriver tidningen Privata Affärer.

Superkul att Privata Affärer också skrivit om  3:12 Modellen och illustrerat hur det nya förslaget slår mot landets småföretagare. Förhoppningsvis hjälper artikeln till att bilda ytterligare opinion mot det nya förslaget som Socialdemokraterna förespråkar. Senast i raden av partier som gått ut och ställt sig kritisk mot det nya förslaget var Miljöpartiet, varför det inte längre går att prata om regeringens förslag. Tidigare i veckan gick Moderaterna ut och totalsågade det nya förslaget. Helt logiskt om ni frågar mig eftersom jag, Carl-Magnus Falk, anser att det nya förslaget inte är särskilt genomtänkt.

Nu ligger 3:12 modellen i HTML även på Småföretagarnas Riksförbunds hemsida

Nu ligger 3:12 modellen i HTML även på Småföretagarnas Riksförbunds hemsida

Vi kan nu glädjande berätta att 3:12 modellen nu ligger i HTML även på Småföretagarnas  Riksförbunds hemsida, här hittar ni den. Stort! Småföretagarna engagerar sig stort för att få utredningens förslag på nytt regelverk nedlagt. Parameter Revision AB har samarbetat med Småföretagarnas Riksförbund och bland annat anpassat 3:12 modellen till deras eget förslag (som dom nu lämnat in på remiss). Så att det ska vara tydligt hur skatteeffekterna slår för olika företag. Jag, Carl-Magnus Falk, tycker det är superkul att vi får vara med på ett litet hörn i denna opinionsbildning.

Intresset för 3:12 modellen ökar

Intresset för 3:12 modellen ökar

Över 3000 har nu läst artikeln på företagande.se och 3 300 personer har prövat modellen på deras hemsida. 3:12 modellens hemsida närmar sig 1000 unika besökare. Superkul! I nästa vecka kommer en artikel i Bra Affärer också. Kul! Ytterligare 2 artiklar kommer inom 3 veckor.

Om ni inte läst artikeln på företagande.se ännu hittar du den här

Nu erbjuder vi på Parameter Revision utbildning i den avancerade versionen av 3:12 modellen!

Nu erbjuder vi på Parameter Revision utbildning i den avancerade versionen av 3:12 modellen!

Jag, Calle Falk, och Andreas Svendsen hos oss på Parameter Revision erbjuder nu utbildning i den avancerade versionen av 3:12 modellen. Vi kan komma förbi ert företag och hålla ett föredrag för era anställda på 1.5-2 timmar. Vi går då in och förklarar modellen på djupet. Exempelvis hur ”process fliken” kan användas. Kanske är ni en redovisningsbyrå eller liknande som ser att detta verktyg kan hjälpa er i er verksamhet. Om detta är intressant är ni välkomna att höra av er till mig, carl-magnus.falk@parameterrevision.se eller till Andreas, andreas.svendsen@parameterrevision.se.

Börja prenumerera på Falkögas nyhetsbrev här!

Varför nyhetsbrev?

Med nyhetsbrevet får du senaste uppdateringen när nya Excelmodeller släpps samt kommentarer till aktuella ändringar av lagar och regler. Du blir också uppdaterad när vår kunskapsbank utökas.

Senaste kommentarer