WordPress databasfel: [CREATE command denied to user 'wrdprs@3162758'@'172.22.223.37' for table 'wp_312modellen_regelverket_se_aiowps_debug_log']
CREATE TABLE wp_312modellen_regelverket_se_aiowps_debug_log ( id bigint(20) NOT NULL AUTO_INCREMENT, level varchar(25) NOT NULL DEFAULT '', message text NOT NULL DEFAULT '', type varchar(25) NOT NULL DEFAULT '', created datetime NOT NULL DEFAULT '1000-10-10 10:00:00', PRIMARY KEY (id) )DEFAULT CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci;


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/webvol7/8g/ng93o04e33u8mc8/312modellen-regelverket.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4766

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol7/8g/ng93o04e33u8mc8/312modellen-regelverket.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1408
Aktuellt | 312-Modellen
Nu är 3:12 Modellen uppdaterad för 2018! Börja se över din 3:12 strategi redan nu!!

Nu är 3:12 Modellen uppdaterad för 2018! Börja se över din 3:12 strategi redan nu!!

Nu är 3:12 Modellen justerad för 2018!

Vilket bland annat innebär att lönekrav och förenklingsregeln är uppdaterade. Men även att kommunalskatterna är justerade. Testa den enkla versionen direkt på 3:12 Modellens hemsida, HÄR eller ladda ner den avancerade versionen.

Idag publicerade Företagande.se en artikel som Carl-Magnus FalkFalköga Företagsrådgivning skrivit om vad du bör tänka på vad gäller din 3:12 Strategi. Läs artikeln HÄR.

Några saker som är värda att tänka på är att lön upp till 504 tkr är pensionsgrundande, medan SGI är ca 450 tkr. Det nya amorteringskravet innebär också att det är mer värt att ta lön istället för utdelning ifall man planerar att t ex köpa en fastighet och behöver låna pengar till det. Alla som lånar mer än 4,5 gånger sin årliga bruttoinkomst ska amortera ytterligare 1 % på hela bolånet per år utöver gällande amorteringskrav.

Falköga tar över arbetet med 3:12 Modellen

Falköga tar över arbetet med 3:12 Modellen

3:12 Modellen tas nu över av Falköga AB. Den följer med sin skapare Carl-Magnus Falk som är redo att pröva sina
vingar som egen företagare efter sex lärorika och minnesvärda år på Parameter Revision. Carl-Magnus engagemang
för småföretagare har visat sig såväl i framtagandet av det kostnadsfria räkneverktyget, som i engagemanget emot
de föreslagna regeländringarna. Han ser nu fram emot att få fortsätta hjälpa företag och föreningar i en mer
självständig roll som revisor och företagsrådgivare. -Jag vill se företag få frodas och göra sin grej. Mitt bidrag är
dels kunskap och erfarenheter av att navigera i livsvillkoren för småföretag. Jag vill ge trygghet och arbetsro. Men
jag vill också finnas med där visioner byggs och sjösätts. Jag kan bidra med ett djupt engagemang och kreativitet.
Falköga Revision, Redovisning och Företagsrådgivning har ett brett verksamhetsområde och målgrupperna
fåmansföretag, ideella föreningar och bostadsrättsföreningar. Kundens behov avgör hur jag kommer in i bilden.

-Det var skönt att förslaget till försämringar av tretolvreglerna inte gick igenom. Jag gillar att tänka att jag kanske hade en liten påverkan. Jag kommer inte heller hålla tyst i debatten framöver om jag tycker jag har något viktigt att säga. Jag vill ta revisorsrollen ett steg längre. Det är en konservativ bransch med en kontrollfunktion. Detta är oerhört viktigt. Men företagarvärlden är dynamisk, och behöver dynamiska hjälpredor. När Falköga AB håller koll så kan företagarna fokusera på det som de gör bäst!

Regeringens 3:12 förslag faller!

Regeringens 3:12 förslag faller!

Oerhört skönt att regeringen lägger ner förslaget på ändrat 3:12-regelverk. En seger för Sverige och deras företagare på flera plan. Dels därför att det nu kommer fortsätta vara lönsamt att ta risken att starta och driva företag, ett viktigt signalvärde, vilket är bra för den svenska ekonomin. Och dels därför att det visar att det lönar sig att driva opinion. Vi är många som arbetat för att regeringen ska lägga ner sitt förslag. Även om detta är något bra är det svårt att inte känna viss besvikelse för att det fick gå så här pass långt. Och att regeringen inte lade ner förslaget i ett tidigare skede när det mötte så massivt motstånd från expertisen. Jag vill även passa på att påpeka att frågan angående regelverkets komplexitet återstår då även om nuvarande regelverk är bra sett utifrån ett signalvärdesperspektiv så är det allt för komplicerat. Jag hoppas att en förenkling kommer till stånd framöver.

Privata Affärer skriver om 3:12 modellen!

Privata Affärer skriver om 3:12 modellen!

Tidningen går att köpa i butik från måndag.

”Revisorn Carl-Magnus Falk har engagerat sig för att hjälpa småföretagare att optimera uttaget av lön kontra utdelning av vinstmedel” skriver tidningen Privata Affärer.

Superkul att Privata Affärer också skrivit om  3:12 Modellen och illustrerat hur det nya förslaget slår mot landets småföretagare. Förhoppningsvis hjälper artikeln till att bilda ytterligare opinion mot det nya förslaget som Socialdemokraterna förespråkar. Senast i raden av partier som gått ut och ställt sig kritisk mot det nya förslaget var Miljöpartiet, varför det inte längre går att prata om regeringens förslag. Tidigare i veckan gick Moderaterna ut och totalsågade det nya förslaget. Helt logiskt om ni frågar mig eftersom jag, Carl-Magnus Falk, anser att det nya förslaget inte är särskilt genomtänkt.

Nu ligger 3:12 modellen i HTML även på Småföretagarnas Riksförbunds hemsida

Nu ligger 3:12 modellen i HTML även på Småföretagarnas Riksförbunds hemsida

Vi kan nu glädjande berätta att 3:12 modellen nu ligger i HTML även på Småföretagarnas  Riksförbunds hemsida, här hittar ni den. Stort! Småföretagarna engagerar sig stort för att få utredningens förslag på nytt regelverk nedlagt. Parameter Revision AB har samarbetat med Småföretagarnas Riksförbund och bland annat anpassat 3:12 modellen till deras eget förslag (som dom nu lämnat in på remiss). Så att det ska vara tydligt hur skatteeffekterna slår för olika företag. Jag, Carl-Magnus Falk, tycker det är superkul att vi får vara med på ett litet hörn i denna opinionsbildning.

Börja prenumerera på Falkögas nyhetsbrev här!

Varför nyhetsbrev?

Med nyhetsbrevet får du senaste uppdateringen när nya Excelmodeller släpps samt kommentarer till aktuella ändringar av lagar och regler. Du blir också uppdaterad när vår kunskapsbank utökas.

Senaste kommentarer