Regeringens 3:12 förslag faller!

Regeringens 3:12 förslag faller!

Oerhört skönt att regeringen lägger ner förslaget på ändrat 3:12-regelverk. En seger för Sverige och deras företagare på flera plan. Dels därför att det nu kommer fortsätta vara lönsamt att ta risken att starta och driva företag, ett viktigt signalvärde, vilket är bra för den svenska ekonomin. Och dels därför att det visar att det lönar sig att driva opinion. Vi är många som arbetat för att regeringen ska lägga ner sitt förslag. Även om detta är något bra är det svårt att inte känna viss besvikelse för att det fick gå så här pass långt. Och att regeringen inte lade ner förslaget i ett tidigare skede när det mötte så massivt motstånd från expertisen. Jag vill även passa på att påpeka att frågan angående regelverkets komplexitet återstår då även om nuvarande regelverk är bra sett utifrån ett signalvärdesperspektiv så är det allt för komplicerat. Jag hoppas att en förenkling kommer till stånd framöver.

Privata Affärer skriver om 3:12 modellen!

Privata Affärer skriver om 3:12 modellen!

Tidningen går att köpa i butik från måndag.

”Revisorn Carl-Magnus Falk har engagerat sig för att hjälpa småföretagare att optimera uttaget av lön kontra utdelning av vinstmedel” skriver tidningen Privata Affärer.

Superkul att Privata Affärer också skrivit om  3:12 Modellen och illustrerat hur det nya förslaget slår mot landets småföretagare. Förhoppningsvis hjälper artikeln till att bilda ytterligare opinion mot det nya förslaget som Socialdemokraterna förespråkar. Senast i raden av partier som gått ut och ställt sig kritisk mot det nya förslaget var Miljöpartiet, varför det inte längre går att prata om regeringens förslag. Tidigare i veckan gick Moderaterna ut och totalsågade det nya förslaget. Helt logiskt om ni frågar mig eftersom jag, Carl-Magnus Falk, anser att det nya förslaget inte är särskilt genomtänkt.

Nu ligger 3:12 modellen i HTML även på Småföretagarnas Riksförbunds hemsida

Nu ligger 3:12 modellen i HTML även på Småföretagarnas Riksförbunds hemsida

Vi kan nu glädjande berätta att 3:12 modellen nu ligger i HTML även på Småföretagarnas  Riksförbunds hemsida, här hittar ni den. Stort! Småföretagarna engagerar sig stort för att få utredningens förslag på nytt regelverk nedlagt. Parameter Revision AB har samarbetat med Småföretagarnas Riksförbund och bland annat anpassat 3:12 modellen till deras eget förslag (som dom nu lämnat in på remiss). Så att det ska vara tydligt hur skatteeffekterna slår för olika företag. Jag, Carl-Magnus Falk, tycker det är superkul att vi får vara med på ett litet hörn i denna opinionsbildning.

Intresset för 3:12 modellen ökar

Intresset för 3:12 modellen ökar

Över 3000 har nu läst artikeln på företagande.se och 3 300 personer har prövat modellen på deras hemsida. 3:12 modellens hemsida närmar sig 1000 unika besökare. Superkul! I nästa vecka kommer en artikel i Bra Affärer också. Kul! Ytterligare 2 artiklar kommer inom 3 veckor.

Om ni inte läst artikeln på företagande.se ännu hittar du den här

Nu erbjuder vi på Parameter Revision utbildning i den avancerade versionen av 3:12 modellen!

Nu erbjuder vi på Parameter Revision utbildning i den avancerade versionen av 3:12 modellen!

Jag, Calle Falk, och Andreas Svendsen hos oss på Parameter Revision erbjuder nu utbildning i den avancerade versionen av 3:12 modellen. Vi kan komma förbi ert företag och hålla ett föredrag för era anställda på 1.5-2 timmar. Vi går då in och förklarar modellen på djupet. Exempelvis hur ”process fliken” kan användas. Kanske är ni en redovisningsbyrå eller liknande som ser att detta verktyg kan hjälpa er i er verksamhet. Om detta är intressant är ni välkomna att höra av er till mig, carl-magnus.falk@parameterrevision.se eller till Andreas, andreas.svendsen@parameterrevision.se.

Pressmeddelande 2017-01-25

Gratis verktyg gör det enklare för småföretagare att förhålla sig till 3:12-regelverket

Det är ingen nyhet att 3:12-reglerna är krångliga att sätta sig in i och förstå för de flesta småföretagare. Nu har regeringens utredning kring reglerna dessutom utmynnat i ett förslag på ett nytt regelverk som kraftigt försämrar för Sveriges företagare. Därför lanseras nu den så kallade 3:12-modellen; ett gratis verktyg som hjälper småföretagare att fördela lön och utdelning för att minimera sin skatt. Modellen visar även hur mycket pengar småföretagare förlorar på regeringens förslag på ett nytt regelverk. 

Förenklar fördelningen mellan lön och utdelning
Med 3:12-modellen kan företagare själva enkelt jämföra hur förändringen i regelverket som regeringen lagt på förslag påverkar just deras företag. Syftet med funktionen är att få upp ögonen på småföretagare och bilda opinion. 3:12-modellen är även framtagen för att ge stöd och underlätta för företagare att ta beslut om fördelningen mellan lön och utdelning. Modellen hjälper företagare att optimera fördelningen, vilket kort och gott innebär att de inte betalar mer skatt än nödvändigt. 3:12-modellen beräknar företagares privata kassaflöde efter samtliga skatter och avgifter i både deras bolag och för dem privat vid en given vinst i sitt bolag. Det vill säga; hur mycket en företagare får ut privat om bolaget gör exempelvis en Mkr i vinst.

Tar strid för småföretagarna
3:12 modellen är framtagen av revisorn Carl-Magnus Falk. Ända sedan Carl-Magnus Falk började arbeta som konsult har han förundrats över komplexiteten i 3:12-regelverket.

Även vi som arbetar professionellt med de här frågorna tycker att det är svårt. Min personliga åsikt är att förutsättningarna för småföretagare måste förbättras och att riskpremien för att driva eget företag versus att ta en anställning måste hållas på en rimlig nivå, säger Carl-Magnus Falk.

Carl-Magnus menar att det nuvarande regelverket ger en rimlig riskpremie men å andra sidan är det alltför komplicerat. Hans primära avsikt med framtagandet av 3:12-modellen har varit att öka förståelsen för regelverket hos småföretagare. När regeringens förslag på en förändring – som kommer att innebära en betydande sänkning av denna riskpremie  – presenterades väcktes även viljan att bilda opinion. Nu vill han vara med och ta striden för småföretagarna.

Om Carl-Magnus Falk
Carl-Magnus Falk är den före detta kocken som sadlade om till revisor. Calle, som han oftast kallas, jobbar på Parameter Revision sedan fem år tillbaka och är mycket intresserad av småföretagande. Hans drivkraft och mission är att kunna vara med och bidra till att ge företagare så bra förutsättningar som möjligt för sin verksamhet. Calle har fått hjälp av kommunikationsbyrån Lejonhjärta, som har ett lika djupt engagemang i frågor som rör företagande och entreprenörskap, att nå ut med sitt budskap och att sprida 3:12-modellen.

För ytterligare information: kontakta Carl-Magnus Falk, tel. 070-454 03 21 eller carl-magnus.falk@parameterrevision.se

Här kan du ladda ned pressmeddelandet som pdf:
Pressmeddelande 2017-01-25