Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/webvol7/8g/ng93o04e33u8mc8/312modellen-regelverket.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4766
Pressmeddelande 2017-01-25 | 312-Modellen

Gratis verktyg gör det enklare för småföretagare att förhålla sig till 3:12-regelverket

Det är ingen nyhet att 3:12-reglerna är krångliga att sätta sig in i och förstå för de flesta småföretagare. Nu har regeringens utredning kring reglerna dessutom utmynnat i ett förslag på ett nytt regelverk som kraftigt försämrar för Sveriges företagare. Därför lanseras nu den så kallade 3:12-modellen; ett gratis verktyg som hjälper småföretagare att fördela lön och utdelning för att minimera sin skatt. Modellen visar även hur mycket pengar småföretagare förlorar på regeringens förslag på ett nytt regelverk. 

Förenklar fördelningen mellan lön och utdelning
Med 3:12-modellen kan företagare själva enkelt jämföra hur förändringen i regelverket som regeringen lagt på förslag påverkar just deras företag. Syftet med funktionen är att få upp ögonen på småföretagare och bilda opinion. 3:12-modellen är även framtagen för att ge stöd och underlätta för företagare att ta beslut om fördelningen mellan lön och utdelning. Modellen hjälper företagare att optimera fördelningen, vilket kort och gott innebär att de inte betalar mer skatt än nödvändigt. 3:12-modellen beräknar företagares privata kassaflöde efter samtliga skatter och avgifter i både deras bolag och för dem privat vid en given vinst i sitt bolag. Det vill säga; hur mycket en företagare får ut privat om bolaget gör exempelvis en Mkr i vinst.

Tar strid för småföretagarna
3:12 modellen är framtagen av revisorn Carl-Magnus Falk. Ända sedan Carl-Magnus Falk började arbeta som konsult har han förundrats över komplexiteten i 3:12-regelverket.

Även vi som arbetar professionellt med de här frågorna tycker att det är svårt. Min personliga åsikt är att förutsättningarna för småföretagare måste förbättras och att riskpremien för att driva eget företag versus att ta en anställning måste hållas på en rimlig nivå, säger Carl-Magnus Falk.

Carl-Magnus menar att det nuvarande regelverket ger en rimlig riskpremie men å andra sidan är det alltför komplicerat. Hans primära avsikt med framtagandet av 3:12-modellen har varit att öka förståelsen för regelverket hos småföretagare. När regeringens förslag på en förändring – som kommer att innebära en betydande sänkning av denna riskpremie  – presenterades väcktes även viljan att bilda opinion. Nu vill han vara med och ta striden för småföretagarna.

Om Carl-Magnus Falk
Carl-Magnus Falk är den före detta kocken som sadlade om till revisor. Calle, som han oftast kallas, jobbar på Parameter Revision sedan fem år tillbaka och är mycket intresserad av småföretagande. Hans drivkraft och mission är att kunna vara med och bidra till att ge företagare så bra förutsättningar som möjligt för sin verksamhet. Calle har fått hjälp av kommunikationsbyrån Lejonhjärta, som har ett lika djupt engagemang i frågor som rör företagande och entreprenörskap, att nå ut med sitt budskap och att sprida 3:12-modellen.

För ytterligare information: kontakta Carl-Magnus Falk, tel. 070-454 03 21 eller carl-magnus.falk@parameterrevision.se

Här kan du ladda ned pressmeddelandet som pdf:
Pressmeddelande 2017-01-25