WordPress databasfel: [CREATE command denied to user 'wrdprs@3162758'@'172.22.223.37' for table 'wp_312modellen_regelverket_se_aiowps_debug_log']
CREATE TABLE wp_312modellen_regelverket_se_aiowps_debug_log ( id bigint(20) NOT NULL AUTO_INCREMENT, level varchar(25) NOT NULL DEFAULT '', message text NOT NULL DEFAULT '', type varchar(25) NOT NULL DEFAULT '', created datetime NOT NULL DEFAULT '1000-10-10 10:00:00', PRIMARY KEY (id) )DEFAULT CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci;


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/webvol7/8g/ng93o04e33u8mc8/312modellen-regelverket.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4766

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol7/8g/ng93o04e33u8mc8/312modellen-regelverket.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1408
Vi som ligger bakom 3:12 Modellen | 312-Modellen

Carl-Magnus Falk

Varför en 3:12 Modell? Ända sedan Carl-Magnus Falk började arbeta som konsult har han förundrats över komplexiteten i 3:12-regelverket.

-Även vi som arbetar professionellt med de här frågorna tycker att det är svårt. Min personliga åsikt är att förutsättningarna för småföretagarna måste förbättras och att riskpremien för att driva eget företag versus att ta en anställning måste hållas på en rimlig nivå, säger Carl-Magnus.

Carl-Magnus menar att det nuvarande regelverket ger en rimlig riskpremie men å andra sidan är alltför komplicerat. Hans primära avsikt med framtagandet av 3:12 Modellen har varit att öka förståelsen för regelverket hos småföretagare. När regeringens förslag på en förändring – som skulle inneburit en betydande sänkning av denna riskpremie  – presenterades väcktes även viljan att bilda opinion. Han vill vara med och ta striden för småföretagarna.

Carl-Magnus Falk är den före detta kocken som sadlade om till revisor. Calle, som han oftast kallas, har precis startat redovisnings- och företagsrådgivningsbyrån Falköga. Calle kommer närmast från Parameter Revision där han arbetade i 6 år. Hans drivkraft och mission är att kunna vara med och bidra till att ge sina kunder så bra förutsättningar som möjligt för sin verksamhet. Det är av denna anledning som hans intresse för 3:12 regelverket/entreprenörsskatten är så stort och själva anledningen till att 3:12 Modellen utvecklades. Calles gläds storligen åt att regeringens förslag på en försämrad entreprenörsskatt lades ner. Att opinionen mot förslaget gav ett positivt resultat för Sveriges företagare..

 

 

Falköga är Carl-Magnus nystartade redovisnings- och företagsrådgivningsbyrå. Falköga kan hjälpa er med allt från kvalificerad 3:12 rådgvining till er löpande bokföring. Fokusera på det ni gör bäst så håller vi koll på resten. I med att Carl-Magnus nu testar sina vingar själv kommer han ges stora möjligheter att kanalisera sin kreativitet och engagemang för småföretagare. Är ni intresserad av att starta ett samarbete med en engagerad byrå som kommer ge järnet för att er verksamhet ska kunna blomstra och bli så framgångsrik som möjligt? Tveka inte att kontakta Falköga och Carl-Magnus. Carl-Magnus mejladress är falk@falkoga.com och hans telefonnummer är 070 454 03 21. Hör gärna av er redan idag! 

Falköga har även startat webbsidan Excelmodeller.se där Carl-Magnus kommer att distribuera alla sina andra Excelmodeller han kommit på. Besök gärna Excelmodeller.se, här

Samarbetspartners

Företagande.se

Företagande.se är en mötesplats för företagare och entreprenörer. Innehållet skapas till största del av sajtens medlemmar och experter, så kallad crowdsourcing, och tillsammans hjälps de åt att lyfta varandras företag. Patrik Nilson, på företagande.se är en driven person som i ett tidigt stadie fick upp ögonen för 3:12 Modellen och dess potential. Patrik kontaktade då Calle och inledde ett samarbete som ledde till att 3:12 Modellen nu även finns tillgänglig i HTML-format på denna hemsida. ”Trots att förutsättningarna för att starta och driva företag i Sverige är goda är det många gånger tufft och ensamt att vara småföretagare. Just detta försöker vi råda bot på med kostnadsfri rådgivning och inspirerande texter”, säger Patrik Nilsson, marknadsansvarig på Företagande.se. På sajten går det även att ladda ner juridiska mallar och verktyg och prenumerera på nyhetsbrevet som veckovis går ut till 30 000 företagare och beslutsfattare. Besök sajten här: företagande.se

Lejonhjärta

När 3:12 Modellen var färdigställd kontaktade Calle design-, PR- och reklambyrån Lejonhjärta för att få hjälp med att sprida modellen och bilda opinion. Lejonhjärta har ett starkt entreprenörsfokus och är särskilt engagerade och insatta i frågor som berör entreprenörer och småföretagare, varför de tog sig an uppdraget med extra stor entusiasm. Ett uppdrag som inkluderar bland annat PR, design och framtagandet av den här hemsidan, såväl form som content.

Lejonhjärta är en kreativ, strategisk och resultatinriktad fullservice-byrå som brinner för att göra verklig skillnad för varumärken, organisationer och småföretagare. På Lejonhjärta får du sylvass kommunikation till en rimlig peng. Läs gärna mer om Lejonhjärta här. 

Parameter Revision

Parameter är ett revisions- och rådgivningsföretag som hjälper främst ägarledda bolag genom hela deras livscykel – från bolagsbildning till exit. De anser det begränsade att beskriva vad de gör i termer av olika tjänster utan vill istället jämföra sig med en sorts allmänläkare, fast inom ekonomi och skatt. Parameter Revision agerar gärna bollplank för såväl små som stora frågor och funderingar. Vill du ändå få ett hum om Parameters huvudsakliga områden är du välkommen att besöka deras hemsida här. 

Excel department

Vid tidpunkten då idén på en 3:12 Modell kläcktes fanns varken kontakterna eller tiden som krävdes för att förverkliga den. Calle lade motvilligt idén på is tills dagen då han kom i kontakt med Excel-virtuosen Lukas Lilja. Lukas Lilja arbetar med att bygga och utveckla avancerade Excel-modeller till företag. Lukas tände på alla cylindrar när Calle beskrev sin vision. Efter ett par månaders intensivt arbete kunde de presentera en demoversion, som nu fritt kan laddas ned från den här hemsidan för den som är intresserad. Här kan läsa om Lukas företag.